Een overheerlijke avocado-zalm-salade voor de zomer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 goed rijpe biologische avocado’s
  • 250 gram ambachtelijk gerookte zalm (goede wilde zalm, niet uit blik)
  • 300 gram aardappelen
  • 3 eetlepels biologische mayonaise
  • 3 theelepels mosterd
  • peper
  • grof zeezout
  • 1 krop salade
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 scheutje balsamico (echt goede)

Bereiding

Kook de aardappelen goed gaar. Schil de avocado’s en snijd ze in kleine stukjes. Stamp ze in een schaal fijn. Voeg de mayonaise en de mosterd toe. Goed door elkaar scheppen. Laat de aardappelen afkoelen en stamp ze niet al te fijn. Roer de afgekoelde en gestampte aardappelen door de salade. Snijd de zalm in snippers en schep ze rustig door de salade. Voeg naar smaak peper en zout toe (niet te veel!) en schep nog 1 keer door. Half uurtje in de koelkast en klaar.

Snijd de krop sla en de tomaten in kleine stukjes. Doe ze in een schaal. Garneren met een scheutje olie en wat balsamico.

Serveren met frisse belletjeswijn!