Als je na een barbecue stokbrood over hebt, niet weggooien! Na een paar dagen kun je er heerlijke croutons van maken. Rucolasalade erbij en smullen!

Ingrediënten voor 2 personen

  • Rucola
  • 1 tomaat
  • 4 aardappelen
  • Beetje oud stokbrood
  • halve komkommer
  • Verse basilicium
  • Balsamico
  • Olie
  • Verse knoflook, 2 teentjes
  • Handjevol gemengde noten

Bereiding

Snijd de aardappelen in blokjes en bak ze op laag vuur langzaam bruin in een laagje olijfolie. Snijd intussen de knoflook fijn en pers het onder het mes. Snijd het brood in dobbelsteentjes en overgiet ze met olie in een ovenschaal. Giet er de olijfolie overheen. Zet het stokbrood 20 minuten in de oven op ca 120 graden. Niet te warm het brood is immers al droog en gaar. Snijd de tomaat in kleine stukje, hak de basilicum fijn. De komkommer kan ook klein worden gesneden. Was de rucola. Hak de noten in kleine stukjes. Doe dit allemaal bij elkaar in een saladeschaal. Laat de aardappelen nog even staan als ze mooi bruin zijn. Voeg ze toe als ze niet meer te heet zijn, zo wordt het geheel mooi lauw. Goed omscheppen. Klein scheutje balsamico. Serveren met het brood uit de oven.